18.02.2016
Європейський шлях. Демонтуючи стіни

Фото Александр Сенько

 

Сьогодні парламент ухвалив останні візові закони. Це Закони щодо вдосконалення роботи Антикорупційної прокуратури, стосовно удосконалення процедури арешту майна та інституту спеціальної конфіскації, стосовно удосконалення засад діяльності Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами. Україна виконала усі вимоги ЄС. ШЛЯХ ДО СКАСУВАННЯ ВІЗ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ ВІДКРИТИЙ. Слово за Європейським Союзом.

Як голова Парламентської робочої групи з питань підготовки візових законів хочу подякувати депутатам, експертам, урядовцям, які проробили велетенську роботу.

Жодна країна ЄС не заплатила таку велику ціну, щоб жити у вільній європейській сім’ї. Рівно 2 роки тому, 18 лютого нас почали розстрілювати з бойової зброї тітушки й чорний беркут. Сьогодні ми поклали з побратимами із Самооборони Майдану квіти до місця розстрілу наших хлопців у Маріїнському парку. Вони склали голови за нашу європейську мрію, за нашу гідність і право жити вільними. Сьогодні за це воюють і гинуть наші воїни на Східному фронті.

Я переконаний, що незважаючи на перешкоди, на війну, віроломну агресію й спроби нас розділити - ми пройдемо свій шлях до вільної Європи. Бо це наш обов’язок перед майбутнім України і перед тими, хто склав голову за цю велику мрію.

 

 

Андрій Парубій  Українська правда