15.03.2016
Блог Андрія Парубія: У Європу. Без віз і без корупції

 

Верховна Рада сьогодні ухвалила останній закон потрібний для безвізового режиму для українців: закон про запровадження електронних декларацій. Україна виконала усі взяті на себе зобов'язання перед Європейським Союзом.

Весь пакет безвізових законів ухвалено Верховною Радою. Що значить це для України? В першу чергу у разі позитивного рішення ЄС – скасування віз для українців, руйнування залізної стіни, яка відділяла нас від нашого європейського дому. Це відсутність місячних принизливих черг під посольствами й можливість жити в одному ритмі з Європою.

Але що, на мою думку, є головним в ухваленні безвізового пакету? "Безвізові закони" в першу чергу мають антикорупційне спрямування. Цими законами створюється фундамент України без корупції. Це і старт Антикорупційної прокуратури, запровадження електронного декларування, удосконалення процедури арешту майна та інституту спеціальної конфіскації, початок діяльності Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами. Національне антикорупційне бюро. Це і старт Національного агентства з питань запобігання корупції. Й ще багато технічних, але вкрай важливих законів.

За участі громадських активістів сьогодні в усі ці структури ретельно підбираються фахівці: молоді, незаплямовані, амбітні. І це колосальна робота, яка має одну мету – знищення в Україні корупційного монстра. Знищення корупції, як головного кремлівського союзника всередині країни.

Я, як голова робочої групи по підготовці "безвізових" законів, хочу в першу чергу подякувати усім депутатам, експертам й особливо європейським друзям України за титанічну працю. Не зважаючи на втому, перешкоди, інколи просто непорозуміння, ми крок за кроком йдемо нашим європейським шляхом.

Бо Україна – це Європа!

 

 

Андрій Парубій, Українська правда