01.12.2016
Сьогодні відбулося вручення Президентом Петро Порошенко бойового штандарту батальйону Національної гвардії України ім. генерала С. Кульчицького

 

Батальйону Національної гвардії України ім. генерала С. Кульчицького - першому добровольчому батальйону, що ще з Майдану вирушив на фронт і відкинув ворога з під Слав'янська було врученно бойовий штандарт Президентом Петром Порошенком. Знаково, що сьогодні, у день створення Самооборони Майдану, було вручено перший в Україні бойовий штандарт. Бійці самооборони боролися на Майдані проти внутрішнього окупанта, на Сході тепер проти зовнішнього окупанта - москалів.
Вітаю Вас побратими із цією знаковою подією!

 

 

 

 

Самооборонівці на врученні

 

У Києві на території військової частини 3066, Північного ТРК Національної гвардії, відбулися заходи за участі найвищих посадових осіб країни з вручення відзнаки батальйону ім. Героя України генерал-майора С.П. Кульчицького.

 

У церемонії взяли участь Президент України Петро Порошенко, командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Аллеров, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак, військовослужбовці та ветерани батальйону і військової частини загалом, родичі загиблих гвардійців.

 

Розпочалася церемонія виступом Президента України Петра Порошенка на плацу військової частини. Президент привітав присутніх і весь український народ з 25-тою річницею Референдуму про Незележність України, розповів про протиповітряні навчання, які розпочалися сьогодні, відзначивши, що ніякі погрози з Москви їх не зупинять та відзначив вклад Національної гвардії у захисті держави та народу України. 

 

«В надзвичайно короткий термін ви пройшли складний шлях становлення в якості професійних воїнів. І мені надзвичайно приємно, що у джерел створення батальйону я мав високу честь бути разом з вами. Я пам'ятаю той день присяги, пам'ятаю очі відновленої української Національної гвардії» додав Президент.

 

«Смерть командира стала важкою втратою для офіцерів, які знали його багато років, для добровольців, які за короткий період встигли визнати його авторитет і величезний бойовий потенціал. Я вдячний всім тим, хто назавжди зберігає в серцях пам'ять про свого командира. І ваше щире прагнення увічнити його ім’я в назві батальйону реалізувалося в Указі Президента України, який я щойно підписав», – звернувся до  Петро Порошенко до бійців батальйону, які урочисто вийшли на плац.

 

Пам'ять загиблих побратимів батальйону вшанували хвилиною мовчання.

 

Опісля учасники поклали квіти до Меморіалу пам'яті загиблим в АТО нацгвардійцям, встановленого у серпні цього року на території військової частини, де були присутні сотники Самооборони Майдану.

 

 

 

Від сьогодні офіційна назва підрозділу, згідно з Указом Президента, – батальйон оперативного призначення (резервний батальйон) імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького 27 бригади Північного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України. Президент вручив відзнаку батальйону командиру підрозділу полковнику Віктору Толочку. 

 

Для усіх, хто знав Сергія Кульчицького, цей жест дуже хвилюючий. Відзнака Президента – символ відновленої Національної гвардії, символ єдності і братерства дисциплінованих військовиків і жагучих борців за свободу. Символ любові і поваги до свого командира. І данина Генералу, який міг навчити і зрозуміти кожного і йшов попереду своїх бійців.

 

 

 

 

 

За матеріалами НГУ