23.05.2014
Волинська Самооборона їде захищати державу на Сході України

Група бійців  Волинської Самооборони Майдану сьогодні, 23 травня, вирушає на Схід з метою виступити на захист нашої держави та взяти участь у бойових діях проти терористів.

Про це повідомив координатор організації Андрій Хведчак під час сесії Волинської обласної ради.

«Ми відправлятимемось у складі мобільного батальйону при Міністерстві оборони України. Після того, що відбулося на днях, у нас зявилося багато добровольців воювати за свою країну. Гадаю, що добра сотня нас набереться», - розповів координатор Самооборони.

Самооборонівці, також звернулися до всіх небайдужих із проханням про допомогу, адже група ще не екіпірована. Активісти повідомляють, що таку ж проблему мають і військові Володимир-Волинської 51-ї механізованої бригади. У взводі з 40 чоловік, лише 11 мають бронежилети.

Ціна бронежилета, аби він міг захистити від ураження вогнепальною зброєю, становить 5500 гривень.

Самооборонці зібрали невелику суму коштів серед депутатів обласної ради під час сесії. Решту ж шукають серед небайдужих підприємців та простих громадян.

Бажаючі допомогти можуть:

- кинути у спеціальну скриньку з цільовим направленням в палатці Самооборони на Театральному майдані міста Луцька;

- Перерахувати на рахунок організації. Реквізити: р/р 26008055506351, МФО303440 (ПриватБанк), громадському формуванню «Самооборона Волині» Код 39109290. Призначення платежу: Добровільна пожертва на здійснення статутної діяльності ГФ ОГП «Самооборона Волині».

- принести бронежилет(-и) (інші засоби захисту тіла) або кошти на підтримку безпосередньо до штабу Самооборони Майдану Волині (м. Луцьк, пр. Перемоги, 14, 2-й поверх).