07.09.2018
"Слава Україні!", "Героям слава!"

 

 

7 серпня стало відомо, що Президент України Петро Порошенко доручив розробити законопроект, який змінить офіційне вітання в Збройних силах України з вітання радянського зразка "Здрастуйте, товариши!" і "Бажаємо (бажаю) здоров'я!" на "Слава Україні!" і "Героям слава!".

 А 6 вересня 283 -ри народних депутата Верховної Ради проголусували за законодавче закріплення вітання "Слава Україні" у Збройних силах.

Згідно із проектом, особа, яка вручила бойовий прапор, вітає особовий склад військової частини з одержанням прапора словами "Слава Україні". Особовий склад військової частини на привітання відповідає "Героям слава". Після цього командир військової частини виступає зі словом у відповідь.

 Як зазначається, на вітання начальника або старшого за військовим званням "Слава Україні" всі військовослужбовці, які перебувають у строю, відповідають: "Героям слава". Якщо начальник або старший за військовим званням прощається, на його слова "Слава Україні" військовослужбовці відповідають: "Героям слава".

 Підкреслимо, парламентарі хотіли з голосу внести правку до проекту закону щодо використання вітання не тільки в рядах Збройних сил, а й у Міністерстві внутрішніх справ. 

 

 

 

Центральний штаб ГО "Самооборона Майдану"