15.12.2018
В Україні створили Єдину помісну православну церкву

15 грудня під час Об'єднавчого собору православні архієреї оголосили про об'єднання українських церков в Єдину помісну незалежну церкву, офіційна назва якої звучить як, – Українська помісна автокефальна православна церква.

В Об'єднавчому соборі, який пройшов у Софійському соборі взяв участь 41 архієрей Київського патріархату, 12 – Автокефальної церкви, 10 – Московського патріархату, серед яких митрополит Симеон і митрополит Софроній. Очолив собор Української православної церкви представник Вселенського патріархату митрополит Галльський Еммануїл. Зазначимо, що главою Української помісної автокефальної православної церкви став митрополит Епіфаній.

"Цей день змінив історію України. Сьогодні відбувся Помісний Православний собор і ми отримали нашу омріяну Українську Помісну Православна Церкву. Я пишаюся тим, що на запрошення Вселенського Патріарха Варфоломія я був учасником цього історичного Собору. Щиро дякую усім учасникам цього Собору. Минуть роки, а ми будемо згадувати цей історичний день. Вітаю новообраного Предстоятеля Помісної Української Православної Церкви- митрополита Епіфанія і бажаю йому наснаги. Я щиро дякую Вселенському Патріарху Варфоломію за опіку над українським народом. Дякую за його мужність і молитви. Окрема подяка Екзархам,- Вселенського Патріарха Варфоломія в Україні Владикам Емануїлу, Даниїлу та Іларіону, які зробили неймовірно важку справу.

Після Собору провів зустріч у Парламенті з Екзархами і нагородив їх Почесними Грамотами Верховної Ради України. Щиро дякую їм за терпіння, мужність і мудрість у справі створення Єдиної Помісної Української Православної Церкви" - Андрій Парубій.

 

 

 

 

 

За матеріалами 24 каналу