17.03.2016
Блог Андрія Парубія: День добровольця

 

14 березня має стати Днем українського добровольця. Із Андрієм Левусом, Миколою Величковичем та іншими депутатами, серед яких і ті, які пройшли героїчний шлях у батальйоні Кульчицького зареєстрували відповідний проект постанови.

У березні 2014 року згідно рішення керівництва Самооборони Майдану добровольці із Самооборони Майдану вирушили з барикад майдану на дальні барикади Сходу України.

З лав Самооборони Майдану було сформовано Перший добровольчий батальйон Національної гвардії. 14 березня 2014 року більше п’яти сотень бійців Самооборони Майдану прибули на полігон в Нові Петрівці Київської області. Вчителі, лікарі, бібліотекарі, студенти - сотні майданівців - замість того, щоб після багатомісячних боїв у Києві поїхати по домівках, відправилися на Схід й зупинили споконвічного ворога. Після короткого навчання розпочався бойовий шлях першого добровольчого.

І завдяки мужності й самопожертві саме добровольців, їхньому героїчному прикладу вдалося створити справжню боєздатну ідеологічно мотивовану Армію та не допустити вторгнення ворога вглиб України.
День українського добровольця має стати однією з основ, на якій будуть формуватися нові покоління вільних українців. На державному рівні закарбуємо навіки героїзм українських лицарів.

 

 

Андрій Парубій,  Українська правда