14.12.2015
Самооборона Майдану Одеси відреагувала на скарги людей, щодо випадків продажу та отруєння нелегальними алкогольними виробами

 

Протягом останнього часу, до Самооборони Майдану Одеси неодноразово надходила інформація щодо випадків продажу та отруєння нелегальними алкогольними виробами у павільйонах на торговому ринку "Привоз" в місті Одеса.

Самооборонівці швидко відреагували на скарги людей та приїхали до торгівельного ринку "Привоз", де відбулось протистояння між активістами Одеського осередку ГО "Самооборона Майдану" та особами, які представились як Служба охорони ринку. В результаті, останніми було використано сльозогінний газ та вогнегасники (ВІДЕО).

 

Після ретельної перевірки, було вирішено силами невеликої групи активістів провести контроль та відеофіксацію наявності та якості алкогольної продукції у заявленних точках.


Прибувши за адресою "наливайок", активісти представилися реалізаторам та попросили надати документацію, що підтвердила би законність продажу алкоголю або свідчила про його відповідність стандартам, встановленим законодавством. У трьох павільйонах, реалізатори без заперечень продемонстрували наявну продукцію, в ході чого було виявлено до 40 літрів нелегальної спиртової суміші.

Найгарячішою точкою стала четверта "наливайка". Під час спілкування активістів з реалізатором, до павільйону підійшли невідомі особи які пізніше представилися охоронцями ринку "Привоз". Не вступаючи у діалог, дані особи застосували до активістів сьозогінний газ, димові шашки та порошковий вогнегасник. У відповідь, активістами було викликано патрульних Національної Поліції для фіксування ситуації та надання роз'яснень щодо причин конфлікту.

Одеський осередок громадської організації "Самооборона Майдану" закликає правоохоронні органи до якнайшвидшої ліквідації нелегальних торгівельних точок з продажу алкогольних напоїв, які негативно впливають на здоров`я мешканців Одеси.

 

 

 

 

 

Прес-служба Самооборони Майдану Одеси